Rottweiler och Västgötaspets.

Spår igen.

Utan Kalle, igen. Hans bandage ska vara luftigt nu. Inte enklare direkt, snarare mycket känsligare. Så några eskapader är inte att tänka på för hans del. Däremot hjälper det till om Zlatan är trött och fin…

På vägen dit såg himlen ut som om man målat akvarell med alldeles för mycket vatten. Det var kungsbackalopp, maraton minst map hur slitna de såg ut.

Idag fick spåren ligga till sej lite längre. Hade god marginal till solnedgången.

Jag selade på Zlatan vid starten. Världens undergång. Men tapper som han är så gnetade han på ändå. 6 pinnar av 7 hittade vi (trodde 5 först men en hade lagt sej konstigt i fickan). På slutet så fortsatte han i ett hjulspår/stig när spåret svängde. Han började loopa och kände att han var sugen på vatten. Eftersom det är spår vi håller på med så låter jag honom dricka om  vattnet verkar ok. Sedan kände han vittringen av den tidigare delen av spåret. Jag gick med honom i riktning mot senaste apport, snart hade han spåret igen, nosade noga där spåret vek av och fick tag på slutet. Det var utbildande för honom. Duktigt att hålla ut. Så det blev korv, skinka och ullaredskong.

Till Bruno gjorde jag ett ”mussepiggöra” trodde jag. Spetsvinkeln i slutet av örat (har trubbats lite av gps:en tror jag) hade han tydligen sneddat lite över först, kommit på det och sedan ytterst noga sniffat av hela spetsen. Håhåjaja, kontrollfreak. Men ett duktigt, om jag inte missminner mej, 7/7 som vanligt. Hur hans upptag gick glömde jag att fråga, det kanske blir kompletterat i en kommentar så småningom.

På vägen hem hade himlen omformerat sej, lite tussigare stil.

Himlen på hemvägen

Innan vi skaffade västgötaspets, som vi tyckte var så himla liten, tänkte jag att; – ska han ha mindre godisar? mindre matskål? mindre tuggben? Varför tänker man sånt dumt.

Zlatan med tuggben, universalstorlek.

Annonser

4 svar

 1. Eva & Bruno

  Fantastisk dag i skogen, fågelkvitter o ett total lugn (bortsett från ett o annat hundskall)! Bruno´s upptag fick jag (han) göra om. Skit att han har värsta dektektivfasoner (han började bakspåra vid påsläpp). Fick ”vevat” in min hund o gång nr 2 satt det som en smäck :D! Jag är nöjd o stolt över min Bruno i spåret, han är verkligen stabil! Mest imponerad är jag ändå av lille Zlatan, inte ens ett år o redan så duktig! Nu håller jag tummarna att Kalle´s ben ska läka snarast, inget kul för sprallekalle att hållas i stillhet o ha tratt!

  Gilla

  2012-04-23 kl. 13:29

  • Jag tyckte hundarna var riktigt tysta. Vi vet ju vilken kapacitet de har. Kalle måste ut i spåret snart. Vi har förklarat för honom att ju lugnare han tar det nu, desto fortare kommer han ut och får röra på sej. Men det är precis som om han inte lyssnar på det örat…

   Gilla

   2012-04-23 kl. 14:29

 2. Vätten – en ”liten” hund?! En ”LITEN” hund??!! Nä du, Jessica, där tänkte du nog allt lite tokigt 🙂

  Gillar dina spårskisser! Tror jag snor idén att GPS´a mig runt i spåren, kanske jag har en aning om vart jag gått, sa hon som måste ha snitslat på ICA för att inte gå vilse 😉

  Gilla

  2012-04-25 kl. 14:52

  • Nä, 14 kilo mot 45, det är ju inte så lite. Inte i verkligheten, det är 14 mycket rörliga och uppfinningsrika kilo. Kilostorleken är hög…(ny SI-enhet)
   Tur att man tänker så fel ibland, vad skulle jag göra utan min lille vätte!!

   Gilla

   2012-04-26 kl. 20:26

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s