Rottweiler och Västgötaspets.

En månad har det gått.

Och det är sant, livet går vidare. Och ändå inte, det är ett annat liv.

Att det går i vågor visste jag. Att man vet om det flera år i förväg hjälper inte. Nyss var hon här. Hon var här och snodde bollen från Zlatan. Näpste till Kalle när han var mesig. Lyssnade med full intensitet när det gick i kylskåpsdörren. På äldre dar prioriterade hon att dra sej i husses och mattes säng framför att stå först i köket vid matdags. Det hade blivit Kalles jobb att tjata till sej mat. Hon gillade valpar,  tog sej an Zlatan och Kalle när de var små. Hon var flockens nav. Att hon lärde sej ”puss” en kväll på unghundskursen och att den modige kunde be om en och hon levererade med 100% säkerhet en bestämd nos någonstans i ansiktet…

Hon var en pålitlig Nanny. Bara ge bollen till Zlatan. Sedan följde hon honom tills hon på något vis hade den. När Zlatan tröttnat på att glo på Disa som låg med bollen mellan tassarna, så började han skälla. Men det kunde vara 10 värdefulla minuter utan destruktion. Nu vill inte ens Zlatan ha bollen. Det är ju ingen som jagar honom för att sno den. Han går ensam med sin pip-gris, det kommer ingen och tar den.

Överallt och när som helst. Agria som önskar födelsedagshunden en härlig dag, via ett ”omtänksamt” sms. Att besöka brukshundklubben, det är så förknippat med Disa. Att se andra rottistikar. Spårskogen är full av Disa-minnen. När som helst.

Svarte Petters Disa-Draktämjare

Man kunde tro att hon var miljötränad från födseln, det var inte mycket som överraskade denna hunden. Hon hade fullt förtroende för mänskligheten. Att hon hade mängder av skärpa blev bara kuriosa, för det använde hon sej inte av. Att arbeta var alltid roligt. Sök var extremt kul. Spår var utomordentligt roligt. Uppletande var helt hysteriskt härligt. Lydnad var fantastiskt och Rallylydnad var inte lydnad. Därför fick man ta köttbullarna under tallrikarna och lattja med kopplet, så det var finemang det också. Och så utelämnar vi hundfiskdammen.

Hon gillade småhundar. Små skällande saker som ägarna låter stå och göra utfall struntade hon i.

Hon hade koll på Zlatan och Kalle. Hon tvingade Kalle att sluta sjåpa sej när Zlatan var i närheten av honom. ”Du ska ta hand om honom, du ska leka grabblekar med honom så att han blir stark, så skärp till dej” sade hon på sitt tydliga språk.

Hon var alltid vid min sida.

Universums skatt:

8 svar

 1. klickersmart

  Ja, det är gräsligt, livet går ju vidare men det är verkligen något som fattas, dessa stora personligheter med så mycket klokskap (och i Dackes fall även en hel del galenskap ;0)). Jag känner verkligen stor tacksamhet över att ha haft en Svartepetter, de var något alldeles, alldeles speciella, och jag vårdar alla goda minnen ömt. Tårar och kramar från mig till dig. (Jätefint universum-foto på finaste Disa).

  Gilla

  2012-04-20 kl. 08:58

  • Ja, det var en alldeles speciell kull. En väldigt trevlig men krävande typ av rottweiler. Glada, livliga och med ett psyke av stål. Mycket arbetslust. Sådana som det borde finnas fler av.

   Gilla

   2012-04-20 kl. 23:42

 2. Ett hundliv är alldeles för kort. En älskad hund tar så stor plats i våra liv att tomrummet när de inte längre finns blir enormt. Saknaden lever kvar resten av våra liv men också glädjen över att få ha lärt känna en underbar hund. Vackra bilder på vacker Disa!

  Gilla

  2012-04-21 kl. 08:46

  • Tack för dina ord. Man får ta tillvara glädjen, med tiden är det den som vinner.

   Gilla

   2012-04-21 kl. 19:56

 3. aussiemeja

  Åh, så sorgligt och tråkigt. Vi är så ledsna för Din/Er skull. Många kramar.

  Gilla

  2012-04-21 kl. 18:52

  • Tack för deltagandet. Kram tillbaks.

   Gilla

   2012-04-21 kl. 19:58

 4. klickersmart

  Jag skrattar förresten gott åt hur Disa snodde bollen från Zlatan, Dacke gjorde det samma med Totte :)…

  Gilla

  2012-04-21 kl. 20:06

  • Hon var expert på ljudlöst erövrande:-)

   Gilla

   2012-04-21 kl. 21:30

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s