Rottweiler och Västgötaspets.

Snö är mitt rätta element!

Och det var faktiskt inte Zlatan som tappade bort sin boll på senaste snöutfärden. Det var den gamla Draktämjaren som slarvade. Eller så var det jag som kastade dåligt.

Snö är toppen för detta lilla renliga djur. Han tvättar sej genom att rulla i snön. Han rullar sej inte i sånt som luktar illa, bara i sånt som är rent. Vilket jag tycker är en förtjusande egenskap som vissa andra hade kunnat lära sej av. Ingen nämnd men hon är ökänd.

Ja han allmänt trivs i snö, och bollek är lika kul som vanligt. Och man behöver bara kasta en gång, sedan är det liksom han som är bollen, själva bollen mer som en cockpit, eller styr enhet… Som på bilden:

Zlatan med sin gula boll.

Bilden ligger i start bilden för hemsidan nu , men den är väldigt liten där, ville visa upp den i större format också. rottisar.eu är förresten uppsnofsad och har tom ett nytt galleri från våra fotoövningar i januari.

Han börjar vänja sej vid sin nya fina sele. Försöker ibland med sina små halter. Men jag väntar ut honom, det blir inte godis för att flytta på tassarna…Inte heller har jag tänkt att bära honom. Han mår som en liten prins då, högt upp som han kommer. Undantag, sista metrarna till bilen. Där får guldgossen fortfarande en liten luftfärd, han har ju anledning att inte gilla bilen eftersom han blir åksjuk. Det ordnar sej med tiden.

Igår frågade jag Disa och Zlatan med riktigt låg röst ”-vill ni ha ben”. Det var inte åska eller jordbävning, det var Kalle som snabbare än snabbt skulle ner från (soffan?) övervåningen där han låg och ”sov”. Med panik i blicken äntrade han köket. Riktigt imponerande att man kan höra så bra. Naturligtvis fick de ben, alla tre. Och Zlatan ska inlednigsvis ligga tryckt mot Kalle och gnaga. Du och jag, Kalle. Du och jag, Zlatan…

7 svar

 1. Korten från Italien är helt magiska!!! Ni är verkligen jätteduktiga på att fota o få till objekten! Skönt att det funkar med selen o den lille uppfinningsrike rymmaren! Sist men inte minst, Kalle 😀 , klart att han ”sov räv”, måste ju höra lite vad som händer där nere! Du måste mått dig ett gott skratt, Kalle´s mimik är som vi vet obetalbar ;)! Snygg uppsnoffsning av hemsidan Jessika!

  Gilla

  2012-02-22 kl. 08:39

  • Tack Eva!
   Det stämmer, säkert en räv sovning. Att låta de andra hundarna vara själva med matte i köket, det kräver ju lite spetsade öron! Även för rävsovning/absolut vakenhet var det fenomenalt bra hört.

   Gilla

   2012-02-22 kl. 10:37

 2. aussiemeja

  Haha, Kalle funkar ungefär som Bonita – hon hör när Carina prasslar i fickan 500m bort. Hur e det möjligt? Härlig bild på ”lille” Zlatan!

  Gilla

  2012-02-22 kl. 14:01

  • Prassel upphäver naturlagarna, det sprider sej nämligen med ljusets hastighet!

   Gilla

   2012-02-22 kl. 15:32

 3. Vilken underbar bild! Älskar blicken och den knallgula bollen mot det svartvita. Snyggt!

  Gilla

  2012-02-25 kl. 14:43

  • Tack! Den bollen är ett minne blott, för det var den som försvann.

   Gilla

   2012-02-25 kl. 18:19

 4. Åh, så där gjorde Dacke med; om jag knäckte ett bananskal i ett annat rum så kunde han från djupaste sömn vara på plats på två röda. Yrvaken men klarvaken! :o)

  Gilla

  2012-02-27 kl. 21:42

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s