Rottweiler och Västgötaspets.

Disa och Zlatan

De har så många likheter att man börjar fundera på vad som skiljer dem åt. På bilden nedan ett exempel, brevid Zlatan kan anas ett av de tre ställen (det i särklass minsta…) som Disa gjort hål i väggen. Zlatan har inte gjort några hål och kommer inte att göra. (Att Disa väger 10 ggr mer och är svart/brun är iofs en skillnad, men jag tänker mer på beteende egenskaper nu)

Disa hjälper Zlatan att äta sin mat, är "lagd" på behörigt avstånd. Zlatan hjälper Disa att hjäpa honom att äta...

Disa gjorde vid 9 veckor ett flertal prydliga hål i grannens näsa. Det har inte Zlatan gjort och han kommer inte att göra.

När man lyfte upp Disa och kände att det vibrerade lite mellan händerna, då hade man 0,001 sek på sej att väja för hugget eller hålla bort henne. Kommer aldrig hända med Zlatan. (Disa hade mycket valpaggressivitet, men det växte bort.)

Medan vi funderade på om vi skulle bära Disa upp för trappan eller inte så hade hon tagit den upp och ner flera gånger redan. Zlatan väntar nedanför. Dessutom väntar han tyst!

I mitt förra liv då jag bara tyckte att vuxna vättar var söta, då hade jag inte Zlatan...

Vad är det då som är så likt? Jo, inställningen till livet. Allt är kul, kompostgaller som ramlar visar bara hur tuff jag är som kan få det att låta. Ta aldrig ett nej för givet…En tom petflaska som ramlar ner brevid mej måste genast undersökas, håll dej framme vid matlagning, spring som en oljad blixt om det finns chans till godis. Ta för dej!

2 svar

 1. Mycket hund i litet paket! Han verkar vara en toppenkille eran Zlatan!

  Något av det mest fascinernade som min Albin var grym på var att han kunde springa ikapp en hare. Han var sjukt snabb och tack vare sina korta ben kunde han svänga 90° i full fart. Har aldrig sett något liknande med någon annan hundras.

  Gilla

  2011-08-01 kl. 22:18

 2. Menar du att de jagar harar… :-O
  Zlatan är som en oljad blixt när han springer, med bollen, slangen eller ”zlatan hit”, men då vibrerar han sista metern för han är så godissugen! Även snabb i vändningarna.

  Gilla

  2011-08-02 kl. 08:51

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s